GYIK

Internetes felületünkön, a beontrips.com-on, illetve telefonos ügyfélszolgálatunkon a következő foglalási lehetőségek közül választhatsz:

Utazástervező: több úticéllal, az indulási időpont és az egyes helyszíneken a tartózkodás napjainak megadásával, repülőjáratok és szállások kiválasztásával összeállított utazási csomag.

Repülő + hotel: egy úticéllal, az elutazás és az érkezés dátumával, valamint a hozzá tartozó repülőjáratok kiválasztásával összeállított utazási csomag.

Hotelek: csak szállás és ellátás kiválasztása és foglalása.

A foglalás menete

 

 1. Repülési menetrend és repülőjegy kiválasztása

A csomag ára tartalmazza a repülőtéri illetéket, illetve az adott jegytípusban megadott poggyászt. A diszkont, illetve a hagyományos légitársaságok rövid távú (kontinentális, ill. nem tengerentúli) repülőjegyei általában nem tartalmaznak feladható poggyászt. A repülőtérről a szálláshelyre a transzfert az utazási csomag nem tartalmazza. Speciális kérések esetén (például különleges poggyász, egyedi menü, mozgáskorlátozott utas részére asszisztencia) kérjük lépj kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

 1. Szálláshely és ellátás kiválasztása

A szálláshelyek listájából kiválaszthatod a szoba illetve az ellátás (reggeli, félpanzió, teljes panzió, all inclusive) típusát. A szállások a helyszínen idegenforgalmi adó fizetését kérhetik, melyet az utazási csomag ára nem tartalmaz. Az oldalunkon elérhető szállásokról az utasok visszajelzései alapján akár három forrásból is láthatsz értékelést.

 1. Biztosítás kiválasztása

Az utazáshoz opcionálisan útlemondási illetve betegség-, baleset és poggyászbiztosítás foglalható. Biztosítást csak az utazás foglalása során adhatsz hozzá a csomagodhoz, később már nem.

 1. Fizetés

Foglaláskor a teljes díj nem módosítható, nem lemondható részét kell előlegként kifizetni. Ez az összeg lehet a teljes díj is, amennyiben minden közreműködő szolgáltató nem lemondható, nem módosítható típusú termékét választod.

A fennmaradó összeg, vagyis a teljes díj hátralékának megfizetése 30 nappal az utazást megelőzően esedékes, és az utasnak kell róla gondoskodnia.
Az előleg bankkártyával, a teljes díj hátraléka bankkártyával vagy banki átutalással fizethető.

Elfogadott bankkártyák: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, American Express. Amennyiben a tranzakció sikertelen, kérjük győződj meg arról, hogy megfelelő fedezet áll-e rendelkezésre a kártyán, illetve nincs-e beállítva terhelési limit.

Telefonos, vagyis a call centeren keresztül történt foglalásnál magasabb árak alkalmazhatóak az utazási csomagra, mint a hasonló, online csatornán keresztül ajánlott utazási csomag esetén.

 1. Megerősítés

A foglalás megtörténtéről megerősítést és visszaigazoló e-mail-t küldünk. Hagyományos légitársaságnál foglalt repülőjegy esetén az elektronikus repülőjegy nem kerül azonnal kiállításra, ezt a foglalást követő 1-2 munkanapon napon belül ügyfélszolgálatunk küldi el e-mail-en.

A visszaigazoló e-mail a személyes adatokon túl a következő fontos információkat tartalmazza:

– a Beontrips foglalási számát az ügyfélszolgálatunkkal történő kapcsolatfelvételhez;

– a repülőjegy visszaigazoló kódját, ami az online utasfelvételhez szükséges. Hagyományos légitársasággal történő foglalás esetén a visszaigazolást követő elektronikus repülőjegy (e-ticket) tartalmazza az online utasfelvételhez szükséges kódot;

– a szállás visszaigazoló kódját, melyet a szállásadó a helyszínen, érkezéskor kérhet.

Az „utazástervező” illetve „repülő + hotel” típusok esetén az utazási csomag tartalmazza:

 • a repülőjegyet illetékkel együtt, a kézipoggyászt és repülőjegy típusához tartozó feladott poggyászt;
 • A szállást a kiválasztott ellátással.

Az utazási csomagba opcionálisan választható útlemondási, illetve betegség- baleset és poggyászbiztosítás.

Az utazási csomag nem tartalmazza:

 • a transzfert a repülőtérről a szállásra;
 • bizonyos repülőjegy típusoknál a feladott poggyászt (a foglalás során hozzáadhatod);
 • a programok, belépők árát;
 • az esetleges szálláshelyszínen fizetendő idegenforgalmi adót.

Az autóbérlés feltételeiről és szabályairól a carrental.beontrips.com, a repülőtéri transzfer feltételeiről, szabályairól pedig a transfers.beontrips.com oldalon találsz információt.

Az utazási csomag módosítási és lemondási díjait a külföldi közreműködő módosítási és lemondási, valamint a Beontrips szolgáltatási díjai határozzák meg. Ezeket a díjakat az aktuális foglalás tartalmazza, a személyes adatok megadását követően, a foglalás előtt, valamint megtalálhatóak a Szolgáltatási díjak jegyzékében.

Az utazás módosításával, lemondásával kapcsolatban telefonos ügyfélszolgálatunk áll rendelkezésedre. Amennyiben az ügyfélszolgálat nyitvatartási idején kívül azonnali repülőjegy módosításra van szükség, azt a légitársaság hivatalos weboldalán, saját foglalásod megkeresésével tudod megtenni. A belépéshez az elektronikus repülőjegyen (e-ticket), vagy visszaigazolásban található kódot és nevedet kell megadnod.

Célunk, hogy az elvárt színvonalú utazási élményben legyen részed. Amennyiben segítségre van szükséged, illetve olyan különleges igényed merül fel, ami az utazási csomagban nincs nevesítve (például vegetáriánus menü a repülőn, mozgáskorlátozott utas asszisztenciája, sportfelszerelés feladása, késői / korai szállodai érkezés vagy elutazás), kérjük lépj kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.  Ügyfélszolgálatunk hétköznap 8:30 – 17:30 között várja hívásodat.

Javasoljuk a repülőjáratra az indulást megelőző internetes utasfelvételt (online check-in) a légitársaság honlapján. Az online utasfelvétel a hagyományos légitársaságoknál 24 – 36 órával, diszkont légitársaságoknál ennél korábban is lehetséges. Ehhez az elektronikus repülőjegyen szereplő e-ticket száma vagy visszaigazolási szám és a vezetéknév (surname v. family name) szükséges. A Ryanair légitársasággal történő foglalás esetén a ticket@beontrips.com e-mail címmel kell az utasfelvételt elintézni. Amennyiben segítségre van szükséged, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre. A repülőtéri becsekkolás egyes (jellemzően a diszkont) légitársaságok esetén további költségekkel járhat.

Ügyelj arra, hogy a repülőtéri biztonsági ellenőrzésre, az esetleges poggyászfeladásra elegendő idő álljon rendelkezésedre: érdemes legalább két órával a járat indulása előtt megjelenni a repülőtér megfelelő terminálján. Kérjük, tájékozódj a poggyászban elhelyezett tárgyakra vonatkozó szabályokról (pl. folyadék mennyisége, szúró, vágóeszközök), a repülőtér hivatalos oldalán. A budapesti Liszt Ferenc repülőtér biztonsági szabályairól az alábbi linken olvashatsz: http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/biztonsag

Amennyiben lekésted a repülőjáratot, kérjük keresd ügyfélszolgálatunkat.

A helyszínen, a szállással kapcsolatos minőségi kifogást kérjük jelezd a szálloda recepcióján. Amennyiben nem sikerült a helyszínen orvosolni a problémát, kérjük keresd ügyfélszolgálatunkat.

A légitársaság érdekkörében felmerült menetrend módosítás, járattörlés esetén a légitársaság repülőtéri képviselője tud felvilágosítást adni. Amennyiben a helyszínen nem kapsz megfelelő információt, kérjük lépj kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Amennyiben a repülőgépre feladott poggyászod nem érkezett meg a célállomásra, a csomagjegyeddel a repülőtéri „Lost&Found” információs pultnál jelezd a problémát, illetve kérj jegyzőkönyvet a bejelentésről.

Betegség, baleset, poggyászkár, poggyász eltulajdonítás esetén a segítségkérést követően a biztosítótársaságot is értesítsd.

Repülőjegy foglaláshoz a nevedet pontosan úgy kell megadnod, ahogy az útiokmányodban szerepel. Hibás, karakterre nem egyező név esetén a légitársaság a beszállást megtagadja és új repülőjegy vásárlására lehet szükséged.

Repülőjegy: hagyományos légitársaságok esetén az elektronikus repülőjegy (e-ticket), diszkont légitársaságok esetén a visszaigazolásban szereplő kód. A repülőtéren utasfelvételkor az érvényes útiokmány, illetve az elektronikus repülőjegy vagy visszaigazoló kód bemutatása szükséges. Hagyományos, papír alapú repülőjegy már nincs használatban. Amennyiben az egymást követő járatok nem csatlakozó járatok, hanem több jegyben kerülnek a csomagba, késés, járattörlés esetén a légitársaság nem gondoskodik a helyettesítő járatról / továbbutazásról. Példa: a tervezett útvonalad Budapest – Bangkok, Bangkok – Budapest, átszállással Dubajban. Abban az esetben, ha a csomagba Budapest – Bangkok – Budapest útvonalat adsz meg, a repülőjegyed a teljes útvonalat biztosítja. Ha egy Budapest – Dubaj járatkésés esetén nem éred el a csatlakozást, a légitársaság gondoskodik a továbbutazásodról.  Abban az esetben viszont, ha Budapest – Dubaj és Dubaj – Bangkok útvonalat állítasz be, és járatkésés / törlés miatt nem éred el a csatlakozást Dubajban, új repülőjegyet kell vásárolnod a következő szakasz(ok)ra.

Poggyász: a repülőjegy (e-ticket vagy visszaigazolás) tartalmazza a kézipoggyász (cabin vagy hand baggage), illetve a feladott poggyász (checked-in baggage) megengedett mennyiségét, méret- illetve súlykorlátját. Ezek túllépése a repülőtéren fizetendő további költségeket eredményez.

Bővebb információ a légitársaságokról

Az autóbuszos összeköttetéseket a Flixbus utazási vállalat biztosítja. A vállalat általános szerződési feltételeit az alábbi oldalon találod: https://www.flixbus.hu/altalanos-uzleti-szalitasi-feltetelek

Tudnivalók utazás előtt:

A buszba való beszálláshoz szükséged van a Flixbus foglalási visszaigazolására (ami a Beontrips visszaigazolás csatolmánya) nyomtatott vagy elektronikus formában. Javasolt legalább 15 perccel az indulási idő előtt a buszmegállóba érkezni. A buszmegálló pontos helyét a visszaigazolásban illetve a Flixbus weboldalán is megtalálod. A buszállomáshoz érkezés minden utas saját felelőssége, kérjük az utazás előtt mindenképpen tájékozódj annak pontos helyéről és az odajutás módjáról.

Poggyász szabályok:

Egy darab kézipoggyász és egy darab úti poggyász vihető az utazásra. Kérjük, címkézd fel poggyászaid, és írd rájuk neved és címed. Kézipoggyásznak az az egy darab poggyász minősül, amelynek mérete nem haladja meg a 42 x 30 x 18 cm-t, súlya pedig a 7 kg-ot. Az úti poggyász mérete nem haladhatja meg a 80 x 50 x 30 cm-t. Utasonként maximum 20 kg csomag szállítható ingyenesen.

Módosítás, lemondás:

Az autóbuszos utazás módosításához vagy törléséhez először az eredeti utazást kell törölni a vállalat weboldalán, a kapott Flixbus foglalási szám és az utazó nevének megadásával: https://shop.flixbus.hu/rebooking/login. Ezt követően a lemondási folyamat díjának levonása után a törölt jegy árának értékében kapsz egy kupont. A kuponnal a vállalat weboldalán keresztül foglalhatsz egy új utat, a lemondástól számított 1 éven belül.

A vasúti összeköttetéseket a Trenitalia olasz vasúttársaság üzemelteti. A vállalat angol nyelvű általános szerződési feltételeit az alábbi oldalon találod: http://www.trenitalia.com/cms-file/allegati/trenitalia_eng/Conditions_transportation.pdf
A Beontrips oldalán foglalt jegyek „Super Economy” helyjegyes elektronikus jegyek, melyek nem lemondhatók és nem módosíthatók.

Mit tartalmaz az elektronikus vonatjegy?
Az elektronikus vonatjegyedet a bookings@travelfusion.com címről fogod megkapni, egyidejűleg a Beontrips-től kapott visszaigazolással. Amennyiben ez az e-mail nem érkezik meg, kérjük vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal.
A jegyeden találod az utazás fontos részleteit:
• a foglalási számot: booking code vagy PNR number;
• a vonatszámot, az indulás és érkezés helyét és idejét;
• a vonatkocsi és az ülőhely számát, ahova a helyjegyed szól (carriage, place).

Mire van szükség utazáskor?
A vasúti személyzet részére az útiokmányodat, valamint a visszaigazolást (elektronikus jegyet) kell bemutatnod, nyomtatott vagy elektronikus formában.
A vasútállomásra érkezés minden utas saját felelőssége. Kérjük az utazás előtt mindenképpen időben tájékozódj annak pontos helyéről és az odajutás módjáról.

A szálláshelyek érkezési / elutazási időpontjait a visszaigazolás tartalmazza. A szállodai becsekkolás általában 14-16 órától lehetséges, a szobákat pedig az elutazás napján 10-11 órakor kell elhagyni. Ha a megadottól eltérő időpontban várható az érkezésed vagy az elutazásod, kérjük, jelezd közvetlenül a szállodának, vagy, amennyiben ez nem lehetséges, az ügyfélszolgálatunknak. Egyes szálláshelyeken a visszaigazolásban szereplő ellátáson túl további szolgáltatások vehetők igénybe (pl. úszómedence, wellness részleg), melyeknek további, helyszínen fizetendő díjai lehetnek.

A szállás a helyszínen idegenforgalmi adó megfizetését kérheti. Ennek összegét, amennyiben a szolgáltató előre megadja nekünk, a visszaigazolásban feltüntetjük.

Érkezéskor a szálláshely fedezetet kérhet a tartózkodás során felmerülő extra fogyasztásra (éttermi szolgáltatás, minibár stb.) hitelkártya garancia vagy készpénz formájában.

Az oldalunkon elérhető szállásokról az utasok visszajelzései alapján akár három forrásból is láthatsz értékelést.

Útlemondási biztosítás: a foglalás illetve az első befizetéssel egyidejűleg lehetséges. Abban az esetben nyújt védelmet, ha meghatározott, előre nem látható okokból (pl. betegség, baleset) nem tudsz részt venni az utazáson, a biztosító a részvételi díjat az önrész levonásával visszatéríti.

Az útlemondási biztosítás felételeit itt találod: Ügyféltájékoztatás és Biztosítási Feltételek az Europ Assistance Útlemondási Biztosításhoz

Utasbiztosítás: betegség baleset és poggyászbiztosítás az út során felmerült betegségekre, balesetre illetve vagyon elleni bűncselekményre, az utazást megelőzően megköthető. Javasoljuk, hogy csak utasbiztosítással indulj útnak.

Az utasbiztosítás feltételeit itt találod: Ügyféltájékoztatás és Biztosítási Feltételek a Europ Assistance Utasbiztosításhoz

Belépőjegy – Meddig mondhatom le a megrendelt jegyeket?

A jegyvásárlást követően az adott jegy nem módosítható, nem visszamondható, a jegy ára nem visszatéríthető.

Lefoglaltam az utazási csomagot, amit nem tudok már lemondani, és ezt követően lemondták a mérkőzést

Amennyiben a sportesemény vagy koncert szervezője vis maior miatt (ideértve a természeti eseményeket, kedvezőtlen időjárási körülményeket, szurkolói rendbontásokat stb.) az eseményt nem tartja meg, nem fejezi be a meghirdetett időpontban, az ezzel kapcsolatos igényedet a sportesemény, illetve koncert szervezőjével szemben a mi közreműködésünkkel érvényesítheted. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a sportesemény, illetve a koncert szervezője ilyen esetben vagy felajánl egy alternatív időpontot, amikor a megváltott belépőjeggyel megtekinthető az esemény, vagy visszaváltja a belépőket. Visszaváltás esetén a szervező általában a jegyeken feltüntetett – hivatalos –- árat téríti csak vissza, nem az általad az irodánknak fizetett teljes összeget.

Az utazási csomag többi elemére (szállás, repülőjegy) a visszaigazolásban szereplő lemondási feltételek vonatkoznak. A mérkőzés elmaradása, dátumának megváltozása esetén a nem lemondható részek visszatérítése, módosítása nem lehetséges.

Változó időpontok – Amikor megvettem a jegyeket még szombatra volt kiírva a meccs, de látom, azóta vasárnapra tették, hogy lehet ez?

A foglalás során publikált mérkőzésidőpontok a szervezők és a klubok intézkedései alapján bármikor változhatnak. Ezen általunk megjelenített adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a hivatalos időpontot minden esetben az adott csapat, szervezet hivatalos weboldalán kérjük ellenőrizni a foglalás előtt és után is az elutazásig többször, így elkerülhető az időpontváltozásból fakadó kellemetlenség.

Ülőhely – Meg tudják mondani, pontosan hol fogok ülni a stadionban?

Minden esetben az ajánlatainkban kommunikált kategórián belül tudjuk a belépőket megrendelni. A pontos hely (szektor, sor, ülésszám) sokszor csak a belépő átvételekor, a helyszínen válik ismertté. Természetesen minden esetben a lehető legpontosabb információkat osztjuk meg utasainkkal, de csak akkor, ha ezek nekünk is garantáltan a rendelkezésünkre állnak. Egyszerre legfeljebb 2 fő részére tudjuk garantálni az egymás melletti ülőhelyeket, de természetesen törekszünk arra, hogy az együtt foglalók az egymáshoz legközelebb eső helyeket kapják.

Jegyátvétel – hogy tudom megkapni a belépőjegyeimet?

Általában az általad lefoglalt szálláson, mérkőzésnek otthont adó városban található, 24 órás recepcióval rendelkező hotel recepcióján juttatjuk el hozzád a belépőket. Kivételek ugyanakkor lehetnek, így vannak olyan esetek, amikor magyarországi kiszállítást is tudunk biztosítani, máskor a mérkőzés előtt néhány órával, a futárainkon keresztül kézbesítjük a jegyeket. Ezt minden foglalás esetén egyeztetjük.

Papírjegy/bérlet – Más fényképével ellátott bérletet kaptam, mi a teendőm ilyenkor?

Néhány esetben előfordulhat, hogy bérlettel, más személy tulajdonában lévő plasztik belépővel jutnak be – átruházás után – ügyfeleink a sporteseményre. Ez ritkán fordul elő, amikor ez az egyetlen lehetőség, hogy utasaink a helyszínen élvezhessék a mérkőzést. Ilyen esetben a bérletet tartalmazó, az utas számára a hotel recepcióján leadott borítékban „használati utasítást” is mellékelnek partnereink, melyeket minden esetben be kell tartani! Ez egy bejáratott folyamat, ilyen esetekben mérkőzés után – előre egyeztetett módon – a bérleteket vissza kell szolgáltatni, mert amennyiben ez nem történik meg, az ebből fakadó károkat az utas viseli.

Az autóbérléssel kapcsolatban önálló ügyfélszolgálat áll rendelkezésedre, melyek elérhetőségeit az alábbi címen találod: http://carrental.beontrips.com/

Repülőtéri transzfert két különböző módon foglalhatsz velünk:

 1. a foglalási folyamat során, a repülőjegy és szállás kiválasztását követően.
 2. a foglalást és a fizetést követően a http://transfers.beontrips.com/ oldalon.

Az utazás feltétele az útiokmány, mely az utazás alatt nem veszítheti el érvényességét. Egyes országok az útlevél érvényességi idejéhez is kötik a beutazást; általában javasolt, hogy az útlevél a beutazástól számított legalább 6 hónapig érvényes legyen. Érdemes minden útiokmányról (útlevél, biztosítás, elektronikus repülőjegy vagy visszaigazolás) fénymásolatot készíteni.

A fogadó ország (ide értve az utazás során, átszálláskor érintett országot is) beutazási szabályainak ismerete, az azokban szereplő utazási feltételek teljesítése, valamint a saját kiadások fedezése minden utas egyéni felelőssége. A vízum- és beutazási szabályokról, a fogadó ország nagykövetségén, külképviseletén, illetve a Konzuli Szolgálat weboldalán találsz bővebb felvilágosítást.

Egyes országok kötelező védőoltáshoz kötik a beutazást, melynek meglétét a repülőtéren igazolni kell. Érdemes a védőoltásokról már hónapokkal az utazás előtt tájékozódni, mert van, amelyik csak hetekkel a beadás után alakít ki védelmet.

Amennyiben a megrendelt szolgáltatásokkal kapcsolatban problémád merült fel, és ezt a helyszínen a szolgáltatás nyújtója, illetve ügyfélszolgálatunk sem tudta orvosolni, kifogásodat ügyfélszolgálatunkon telefonon, illetve a customer-relations@beontrips.com e-mail címen tudod jelezni. Minden beérkezett panaszt kivizsgálunk és a törvényi határidőn, 30 napon belül megválaszolunk. Halasztást nem tűrő esetben (pl. betegség, baleset esetén) a lehető leggyorsabban járunk el.

A Beontrips Kft. rendelkezik az utazásszervező- és közvetítő tevékenységről szóló kormányrendeletben előírt vagyoni biztosítékkal, amit a Colonnade Insurance SA Magyarországi Fióktelepe nyújt. A vagyoni biztosíték pénzügyi fedezetet nyújt az utazáskor szükséghelyzetbe került utasok érdekében teendő intézkedések (pl. hazaszállítás) és a kényszerű tartózkodás költségeinek fedezésére, valamint az előleg, illetve részvételi díj visszafizetésére, amennyiben a Beontrips nem lenne képes az ÁSZF szerinti utazási szolgáltatások nyújtására.

Utazási magazinunkban úti cél ötletekkel, bennfentes tippekkel, események ajánlóival szeretnénk megkönnyíteni a választásodat. A cikkekből egy kattintással elérheted és rögtön le is foglalhatod, vagy az igényeidnek megfelelően átszerkesztheted a kapcsolódó utazási ajánlatokat. Ha ismersz, szeretsz, másoknak is ajánlanál egy-egy úti célt, vagy megosztanád a tapasztalataidat, írj, küldj képet: minden beszámolót örömmel várunk.